Paspoort

Op deze pagina vindt u alle informatie over het Belgisch paspoort.

 1. Laatst bijgewerkt op

Boek hier online een afspraak.

Gelieve hier de nodige formulieren te vinden.


Een paspoort aanvragen in Dublin

 1. Registreer u bij de Ambassade (indien dit nog niet het geval is)
 2. Vul het aanvraagformulier in en bezorg dit via e-mail of post aan de Ambassade
 3. Boek een afspraak in. Gelieve ten minste 3 (formulier verzonden via e-mail) of 5 (formulier verzonden via post) dagen te laten tussen het moment waarop u ons uw formulier bezorgde, en de datum van uw afspraak
 4. Maak uw betaling online (indien van toepassing)
 5. Kom naar de Ambassade op het moment van uw afspraak met bewijs van uw betaling (op papier) of uw kaart voor betaling ter plaatse. Tijdens uw afspraak wordt een foto gemaakt en registreren we uw biometrie (vingerafdrukken en handtekening).


Prijs van een paspoort (32 pagina's)

 • €75 (volwassenen)
 • €35 (minderjarigen)


Betaling

Nadat u een afspraak hebt ingepland, kan u betalen. Dit kan via digitale overschrijving. U dient dit te doen alvorens dat u zich nara de Ambassade begeeft. De bestemmeling is de Belgische Ambassade (IBAN: IE76 BOFI 9009 7346 7866 51, Swift Code: BOFIIE2D). U vermeldt hierbij de voor- en achternaam van de persoon alsook het gevraagde document (bv. Martine Dupont – paspoort). Op het moment van uw afspraak dient u bewijs van deze overschrijving, op papier, mee te brengen. Gelieve te noteren dat het nu mogelijk is op de Ambassade zelf te betalen met de kaart. 


Verzending

Indien u uw paspoort met de post wil ontvangen, dient u een voldoende gefrankeerde envelop te voorzien voor een aangetekende zending (‘registered mail’). U vult uzelf in als bestemmeling (naam en adres). Opgelet: voorzie bijkomende frankering indien u meerdere paspoorten in eenzelfde envelop wil ontvangen. 

Wachttijd voor het verkrijgen van een paspoort: 7 tot 10 werkdagen.


Meer informatie over het Belgisch paspoort vindt u op de website van de FOD Buitenlandse Zaken
 

Uw biometrische gegevens laten registreren vooraleer u een nieuw paspoort nodig hebt

U gaat voor het werk of vakantie naar een stad waar zich een Belgische ambassade of een Belgisch beroepsconsulaat bevindt?

U hebt niet onmiddellijk een paspoort nodig, maar u wenst van uw doortocht gebruik te maken om uw biometrische gegevens te laten registreren?

In dat geval kunt u gebruik maken van de "preregistratie".


U bent ingeschreven bij de Belgische Ambassade in Dublin?

 1. Stuur ons het aanvraagformulier (PDF, 82.66 KB) terug op dit adres
   
 2. Na nazicht van uw dossier zullen wij u uitnodigen een afspraak te maken, in Dublin, of bij de Belgische vertegenwoordiging die u gekozen heeft, om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te laten preregistreren. 
   
 3. U beschikt daarna over 1 jaar om ons uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de gepreregistreerde gegevens te gebruiken).


U bent ingeschreven in een andere post dan de Belgische Ambassade in Dublin en u wenst bij ons uw gegevens te laten preregistreren?

 1. Stuur het aanvraagformulier (PDF, 82.66 KB) naar de post waar u ingeschreven bent.
   
 2. Na nazicht van uw dossier zal die u uitnodigen om met ons contact op te nemen voor een afspraak om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te preregistreren.
   
 3. U beschikt daarna over 1 jaar om uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen naar de post waar u ingeschreven bent. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de gepreregistreerde gegevens te gebruiken).


U liet uw gegevens preregistreren, maar u heeft het aanvraagformulier verloren dat men u toen heeft overhandigd?

In dat geval kunt u het noodformulier (PDF, 90.82 KB) invullen en terugsturen naar de post waar u momenteel ingeschreven bent.