Ambassade en Consulaten van België in Ierland

België in Ierland

Welkom op onze website!

Belangrijke informatie voor het bezoeken van de ambassade: klik hier

IERLAND:

Ierland is nu grotendeels op Niveau 2 van het “Alert Level Framework” van de overheid. Er zijn een aantal bijkomende beperkingen voor Dublin die zouden kunnen uitgebreid worden in de komende dagen.

  • Niet-essentiële internationale reizen zouden nog steeds vermeden moeten worden. Mensen die in Ierland aankomen van overzee moeten nog steeds zelf-isoleren voor een periode van 14 dagen en het Passenger Locator Form invullen.
  • Op niveau 2 zijn de meeste zaken op economisch en sociaal gebied open, maar met bepaalde beperkingen.
    Voor gedetailleerde informatie, gelieve hier te klikken.
  • Voor gedetailleerde informatie over de geldende beperkingen in Dublin stad en provincie, gelieve hier te klikken.

Om de verspreiding van Covid-19 te stoppen is het heel belangrijk vol te houden met:

  1. De nodige afstand te bewaren,
  2. De handen regelmatig te wassen,
  3. Een masker te dragen (binnen in publieke ruimtes, in het openbaar vervoer en buitenshuis waar afstand bewaren niet mogelijk is)
  4. Het beperkt houden van uw sociale contacten

Indien U zich onwel voelt, gelieve dan uw dokter PER TELEFOON te contacteren en instructies op te volgen. Voor medische noodgevallen bel 112 of 999. Voor meer informatie van de HSE, gelieve hier te klikken of bel 1850 24 1850. 

 
Dublin

 

 
Nieuw - Online afsprakensysteem

Meer informatie vindt u op deze pagina

 

U bent een Belg die onlangs naar Ierland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Dublin? U reist als toerist door Ierland en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Ierland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

28 sep

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, en de ambassadeur van de Verenigde Staten bij het Koninkrijk België, Ronald Gidwitz, hebben op maandag 28 september een “preclearance”-overeenkomst ondertekend. “Preclearance” is een procedure waarbij vliegtuigpassagiers met bestemming Verenigde Staten al in Brussels Airport de Amerikaanse migratie- en douanecontrole doorlopen, wat tijdwinst oplevert bij aankomst.

25 sep

Vandaag zal minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin samen met de Europese commissaris voor crisisbeheer Janez Lenarcic en de Nigerese minister van Milieu Almoustapha Garba een evenement op hoog niveau organiseren over de humanitaire gevolgen van klimaat- en conflict-gerelateerde risico's. Dit evenement wordt georganiseerd in de marge van de Algemene Vergadering van de VN.

24 sep

Vandaag vindt in de marge van de High Level Meeting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de virtuele ministeriële bijeenkomst over R2P – de Responsibility to Protect - plaats.

24 sep

Minister Goffin neemt vandaag deel aan een debat op hoog niveau van de VN-Veiligheidsraad over het thema "Global Governance na de COVID-19-pandemie".

21 sep

21 september is de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. België is stichtend lid van de VN en de allereerste voorzitter van de Algemene Vergadering was minister van Buitenlandse Zaken Paul-Henri Spaak . Geconfronteerd met de uitdagingen van onze tijd blijft België meer dan ooit overtuigd van het belang van de rol van de Verenigde Naties en het multilateralisme bij het zoeken naar doeltreffende en harmonieuze oplossingen om vrede en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Dit engagement blijkt ook uit het mandaat in de Veiligheidsraad, waar België voor de 6e keer werd verkozen.