FAQ Consulair

Veelgestelde vragen over onze consulaire diensten

FAQ

 

CONSULAIRE REGISTRATIE

Moet ik me inschrijven op de Belgische ambassade?

Als Belgisch staatsburger in het buitenland bent u niet verplicht om u in te schrijven in de consulaire registers van een Belgische ambassade of consulaat(-generaal). Het is echter wel aanbevolen. Alleen geregistreerde burgers kunnen een Belgische identiteitskaart, een Belgisch paspoort of consulaire attesten krijgen.

Als u slechts tijdelijk in het land verblijft, bijvoorbeeld in het kader van toerisme of een academische uitwisseling, kan u ervoor kiezen om u in te schrijven bij Travellers Online. In dat geval blijft uw verblijfplaats in het nationale register ongewijzigd, maar kunnen wij contact met u opnemen in geval van nood.

Hoe meld ik me aan bij de Belgische ambassade? 

U kunt zich online registreren in de consulaire bevolkingsregisters als u een geldige en geactiveerde Belgische eID heeft en over een kaartlezer beschikt. U kan zich enkel inschrijven indien u uw vertrek naar het buitenland heeft gemeld aan uw Belgische gemeente en dus niet meer bij hen ingeschreven bent. Indien u zich nog niet uitgeschreven heeft uit uw gemeente, neem dan eerst contact met hen op.

Indien u niet over een (geactiveerde) eID of kaartlezer beschikt, kan u het inschrijvingsformulier manueel invullen en per e-mail of per post opsturen naar de ambassade, samen met een bewijs van adres en een kopie van uw Belgische identiteitskaart of paspoort. Meer informatie over registratie vindt u hier.

Zij die ouder zijn dan 18 jaar, worden bij de registratie ook gevraagd om zich als kiezer te registreren.

Kan ik mijn pasgeboren kind inschrijven op de ambassade?

Voor kinderen die na 1985 buiten België zijn geboren, zijn er twee hoofdscenario's die hieronder worden uitgelegd.

Houd er rekening mee dat dit een algemeen en vereenvoudigd overzicht is van de toepasselijke wetgeving en dat de onderstaande tekst niet wettelijk bindend is. Alle details zijn te vinden in de relevante wetboeken (wetboek Belgische nationaliteit/ code de la nationalité belge).

Als uw situatie verschilt van de twee beschreven scenario's, neem dan contact met ons op via e-mail met een beschrijving van uw situatie en met de nodige documentatie.

De Belgische ouder van het kind is in België geboren: het kind krijgt automatisch de Belgische nationaliteit bij de geboorte.

Indien dit voor u geldt, kunt u uw pasgeboren kind bij onze ambassade laten registreren. Denk eraan dat de ouder zelf eerst op deze ambassade moet worden ingeschreven voordat hij/zij het kind kan inschrijven.

Vul het registratieformulier voor minderjarige in en stuur het per post op bijgaand met kopieën van eID/paspoort voor beide ouders, geboorteakte van het kind (een uittreksel niet ouder dan 6 maanden).  

Merk op dat dit scenario alleen van toepassing is als het vaderschap of moederschap van het kind werd vastgesteld in overeenstemming met de Belgische wetgeving sinds het moment van de geboorte.

Het is goed om zich bewust te zijn van het feit dat een kind dat buiten België geboren is, het risico loopt diens Belgische nationaliteit te verliezen op diens 28e verjaardag.

Dit kan gebeuren als:

  • het kind minstens één andere nationaliteit heeft,
  • niet als volwassene in België heeft gewoond,
  • en geen Belgisch paspoort of eID heeft aangevraagd sinds het 18 is geworden.

Om te vermijden dat men de Belgische nationaliteit verliest, kan men ofwel een Belgisch paspoort of eID aanvragen, ofwel contact opnemen met de ambassade om een verklaring te ondertekenen waarin staat dat men Belg wenst te blijven.

De Belgische ouder van het kind is buiten België geboren: het kind krijgt niet automatisch de Belgische nationaliteit bij de geboorte*.

*Uitzonderingen zijn mogelijk in bepaalde scenario's, bijvoorbeeld als het kind geen recht heeft op een andere nationaliteit.

Indien u en uw kind allebei buiten België geboren zijn, kan het pasgeboren kind de Belgische nationaliteit verkrijgen als de Belgische ouder een 'akte van toekenning van de Belgische nationaliteit' ondertekent.

De Belgische ouder moet geregistreerd zijn bij de ambassade om deze procedure te kunnen starten.

Als u denkt dat dit scenario op u van toepassing kan zijn, stuur ons dan een e-mail (consulate.dublin@diplobel.fed.be ) waarin u uw situatie uitlegt. We zullen u dan een overzicht geven van de documenten die u moet indienen.

Wanneer uw dossier compleet is, wordt het eerst geanalyseerd door onze ambassade en daarna wordt het doorgestuurd naar de nationaliteitsdienst in Brussel. In elk stadium kunnen aanvullende documenten worden gevraagd. Zodra het dossier compleet is, duurt het proces meestal 3 tot 6 maanden. Vertragingen zijn altijd mogelijk.

Het is essentieel dat deze akte wordt ondertekend voor de 5e verjaardag van het kind. Daarna is het niet meer mogelijk voor het kind om de nationaliteit via de Belgische ouder te verkrijgen. Het is dus belangrijk om deze procedure tijdig op te starten.

Merk op dat het moederschap/vaderschap tussen het kind en de Belgische ouder vastgelegd moet zijn in overeenstemming met de Belgische wetgeving.

VERKIEZINGEN

Ben ik verplicht om te stemmen voor Belgische verkiezingen als ik in Ierland woon?

Alle Belgen die ingeschreven zijn in de consulaire bevolkingsregisters en ouder zijn dan 18 jaar, zijn stemplichtig.

Belgen die niet stemmen, kunnen worden veroordeeld tot een berisping of een boete overeenkomstig artikel met 210 van de Kieswet.

Wat moet ik doen om deel te nemen aan de Belgische verkiezingen als ik in Ierland woon?

Bij de inschrijving in de consulaire bevolkingsregisters ontvangt elke meerderjarige Belg een inschrijvingsformulier voor de verkiezingen. Uw registratie blijft geldig voor toekomstige verkiezingen, u hoeft zich dus niet voor elke verkiezing opnieuw te registreren. Indien u van stemwijze wenst te veranderen, kan u hiervoor contact opnemen met de consulaire beroepspost. Merk op dat de wijze van stemmen niet kan worden gewijzigd tussen de datum van de trekking van de kiezerslijsten en de verkiezingsdag.

Belgen die al zijn ingeschreven in de consulaire bevolkingsregisters, kunnen steeds een kiezersregistratieformulier aanvragen bij hun consulaire beroepspost.

Dit formulier kan zowel op papier als digitaal worden ingediend bij de ambassade.

Meer informatie over hoe u zich als kiezer kunt registreren.

Hoe kan ik stemmen?

Belgen in het buitenland kunnen op vijf manieren stemmen:

  • Persoonlijk in België
  • Bij volmacht in België
  • In persoon op de consulaire post
  • Bij volmacht in de consulaire post
  • Per briefwisseling

Meer informatie over de verschillende stemwijzen.

Kan ik stemmen voor de Europese verkiezingen in Ierland?

Belgen die in een lidstaat van de Europese Unie wonen, kunnen op twee manieren deelnemen aan de Europese verkiezingen:

U stemt op een kandidatenlijst voor Ierland.Informatie hierover kan worden verkregen bij de bevoegde lokale autoriteiten. Voor Belgen die in een ander EU-land verblijven, is dit de standaardprocedure.

Indien u liever op kandidaten van Belgische lijsten stemt, is dat ook mogelijk.Hiervoor moet u zich expliciet aanmelden voor deelname aan de Europese verkiezingen bij hun consulaire beroepspost. In dat geval zijn zowel de gemeente van aanhechting als de stemmethode identiek aan die van de federale parlementsverkiezingen. Het aanvraagformulier is te vinden op de website of kan worden aangevraagd bij de consulaire post.

Ik heb me geregistreerd om in persoon te stemmen, maar ik kan niet aanwezig zijn op de verkiezingsdag

Zodra de deadline om zich te registreren voor de verkiezingen is verstreken, is het niet meer mogelijk om de stemwijze te wijzigen.

Indien u niet aanwezig kunt zijn op de dag van de stemming hier op de ambassade, raden we u aan een brief te schrijven naar de vrederechter van het kiesdistrict waar u bent geregistreerd om uit te leggen waarom je niet kunt stemmen. U kunt uw voormalige gemeente in België om contactinformatie vragen.

De ambassade is gebonden aan de kieswet en is niet bevoegd om te beslissen over de geldigheid van de reden waarom iemand niet kunt stemmen. We kunnen u daarom alleen doorverwijzen naar de bevoegde instantie. We kunnen ook geen advies geven over hoe de zaak moet worden bepleit voor de vrederechter/juge de paix.

DOCUMENTEN EN IDENTIFICATIE (eID, paspoort, tijdelijk paspoort, rijksregisternummer)

Identiteitskaart

Hoe kan ik een eID aanvragen?

Indien u geregistreerd bent bij de ambassade, kan u hiertoe een aanvraagformulier invullen en ons dit bezorgen via e-mail of post. Vervolgens kunt u online een afspraak maken. Gelieve minstens 3 (formulier verzonden per e-mail) of 5 (formulier verzonden per post) werkdagen te laten tussen het verzenden van het formulier ende afspraak. Nadat u een afspraak hebt gemaakt, kan u betalen. De prijzen voor een eID zijn 20 euro voor personen ouder dan 12 jaar en 10 euro voor personen jonger dan 12 jaar. Gelieve te noteren dat u geen ontvangstbevestiging van het formulier zal ontvangen. We nemen alleen contact met u op indien er een probleem zou zijn met uw aanvraag.

Gebruik voor een digitale overschrijving de volgende gegevens:

IBAN: IE76 BOFI 9009 7346 7866 51

Swift Code: BOFIIE2D

Adres: Belgische Ambassade

Vermelding: voor- en achternaam van de persoon en het gevraagde document (bijv. Martine Dupont - paspoort)

Het is ook mogelijk om op de ambassade zelf te betalen met een bankkaart. In dat geval kunt u tijdens de afspraak betalen en hoeft u dit niet op voorhand te doen. Betalingen in cash worden niet aanvaard.

Meer informatie over e-ID aanvragen 

Waarom moet ik een afspraak maken voor de vernieuwing/activering van mijn eID?

Tijdens de afspraak voor uw identiteitskaart wordt er een foto gemaakt en registreren we uw biometrische gegevens (vingerafdrukken en handtekening). De afname van deze gegevens in persoon is verplicht. Gelieve een vorm van identificatie mee te brengen tijdens uw afspraak (vorige eID, paspoort, rijbewijs, ...).

Biometrische gegevens worden alleen opgeslagen op het document zelf, niet in een centrale database. Bijgevolg dienen deze gegevens bij elke nieuwe identiteitskaart opnieuw worden afgenomen.

Het is ook mogelijk om uw biometrische gegevens tot zes maanden voor de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart te laten afnemen. Hiervoor kunt u een afspraak maken voor 'preregistratie biometrie'. In dat geval is er geen afspraak nodig voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart binnen de zes maanden na deze preregistratie.

Wanneer kan ik mijn eID-kaart ophalen?

De wachttijd voor het verkrijgen van een eID is 2 tot 3 weken. Zodra u via e-mail bericht heeft ontvangen dat uw eID-kaart er is, kunt u die ophalen en activeren. Hiervoor dient online een afspraak gemaakt worden van het type ‘activering van een eID’. U heeft de PUK-code nodig om de kaart te activeren.

Een eID kan ook in elke Belgische gemeente geactiveerd worden. In dat geval moet u dan de PUK-code en de eID meebrengen naar de gemeente.

Voor het afhalen van alleen de eID (zonder activering) is geen afspraak nodig. U dient wel een identificatiebewijs mee te brengen (paspoort, oud identiteitsbewijs, rijbewijs, ...).

Als je de eID liever per post ontvangt, bijvoorbeeld omdat u deze kaart op een later tijdstip wilt activeren, vragen we u een aan uzelf geadresseerde gefrankeerde envelop mee te brengen voor aangetekende verzending.

Ik ben mijn eID kwijt/Mijn eID is gestolen?

Indien u uw identiteitskaart verloren heeft, dient u deze allereerst te annuleren via DocStop. Vervolgens kunt u een nieuwe kaart aanvragen bij de Belgische ambassade.

U dient het aangifteformulier voor verlies/diefstal te bezorgen aan de ambassade.

Paspoorten

Hoe verleng ik mijn Belgisch paspoort?

Indien u geregistreerd bent bij de ambassade, kan u hiertoe een aanvraagformulier invullen en ons dit bezorgen via e-mail of post. Vervolgens kunt u online een afspraak maken. Gelieve minstens 3 (formulier verzonden per e-mail) of 5 (formulier verzonden per post) werkdagen te laten tussen het verzenden van het formulier en de afspraak. Nadat u een afspraak hebt gemaakt, kan u betalen. De prijzen voor een paspoort zijn momenteel 75 euro voor volwassenen en 35 euro voor minderjarigen. Noteer dat u geen ontvangstbevestiging van het formulier zal ontvangen. We nemen alleen contact met u op indien er een probleem werd vastgesteld bij uw aanvraag.

Gebruik voor een digitale overschrijving de volgende gegevens:

IBAN: IE76 BOFI 9009 7346 7866 51

Swift Code: BOFIIE2D

Adres: Belgische Ambassade

Vermelding: voor- en achternaam van de persoon en het gevraagde document (bijv. Martine Dupont - paspoort)

Het is ook mogelijk om op de ambassade zelf te betalen met een bankkaart. In dat geval kunt u tijdens de afspraak betalen en hoeft u dit niet op voorhand te doen. Betalingen in cash worden niet aanvaard.

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort.  

Waarom moet ik een afspraak maken om mijn Belgisch paspoort te verlengen?

Tijdens uw paspoortafspraak wordt er een foto gemaakt en registreren we uw biometrische gegevens (vingerafdrukken en handtekening). Registratie van deze gegevens in persoon is verplicht. Gelieve een vorm van identificatie (oud paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, ...) mee te brengen naar uw afspraak.

Biometrische gegevens worden alleen opgeslagen op het document zelf, niet in een centrale database. Bijgevolg moeten deze gegevens bij elk nieuw paspoort opnieuw worden geregistreerd. Met uw uitdrukkelijke toestemming kunnen de gegevens echter wel worden bewaard gedurende de geldigheidsduur van uw paspoort, in welk geval een exacte kopie van uw paspoort kan worden uitgegeven in geval van diefstal of verlies (met dezelfde geldigheidsdata).

Het is ook mogelijk om uw biometrische gegevens te registreren tot zes maanden voordat u een nieuw paspoort aanvraagt. Hiervoor kun je een afspraak maken voor 'preregistratie biometrische gegevens'. In dat geval is er geen afspraak nodig voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart binnen de zes maanden (bij paspoort) of drie maanden (bij identiteitskaart) na deze preregistratie.

Wanneer kan ik mijn paspoort krijgen?

De wachttijd voor het verkrijgen van een Belgisch paspoort bedraagt 7 tot 10 werkdagen, te rekenen vanaf de dag van je afspraak. U ontvangt een e-mail wanneer het klaar paspoort klaar is. Na ontvangst van deze e-mail kunt u het paspoort ophalen tijdens de openingsuren van de ambassade. U hoeft hiertoe geen afspraak te maken. Een vorm van identificatie is wel vereist (oud identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs...).

Indien u uw paspoort per post wenst te ontvangen, zorg dan voor een voldoende gefrankeerde envelop voor aangetekende zending ('registered mail '). U vermeldt uzelf als geadresseerde (naam en adres). 

Opgelet: voorzie extra frankering indien u meerdere paspoorten in dezelfde envelop wenst te ontvangen.

Indien u wenst dat iemand anders uw paspoort voor u afhaalt, dient u ons op voorhand een e-mail te sturen met in bijlage een scan van een geschreven document (in PDF), waarin u toestemming geeft aan deze persoon om het paspoort af te halen.

Ik heb dringend een (tijdelijk) paspoort nodig!

Hiervoor kan binnen de werkuren een afspraak worden gemaakt via e-Appointment . U moet de relevante bewijsstukken (bewijs van diefstal of verlies) meenemen naar uw afspraak. Indien u geen tijdige afspraak kan vinden of indien u meer informatie nodig heeft, kan u telefonisch of via e-mail contact opnemen met de consulaire dienst.

Afspraken voor tijdelijke paspoorten buiten de werkuren zijn enkel mogelijk om humanitaire, medische of andere uiterst dringende redenen. Als u zich buiten de kantooruren in een noodsituatie bevindt, kan u contact opnemen met het noodnummer dat op onze website staat vermeld.

Rijksregisternummer

Ik ken mijn rijksregisternummer niet, kan ik het verkrijgen op de ambassade?

Uw rijksregisternummer kan gevonden worden op uw identiteitskaart. Indien u niet over een identiteitskaart beschikt, kunnen wij u dit nummer bezorgen. U dient ons hiertoe tijdens de kantooruren telefonisch te contacteren. Er zullen een aantal identificatievragen worden gesteld voordat we uw rijksregisternummer kunnen vrijgeven.

WOONPLAATS/ADRES

Kan ik een bewijs van verblijf in Ierland verkrijgen van de ambassade?

De Ambassade kan een bewijs van adres afgeven aan Belgen die ingeschreven staan in onze consulaire registers. Dit attest kost €20 en kan via e-mail aangevraagd worden.

Vermeld in de e-mail de reden van de aanvraag (bijv. “voor bank in Ierland” of “voor Ierse autoriteiten”) en voeg een betalingsbewijs toe aan uw e-mail.

Het certificaat wordt u via e-mail bezorgd.

U kan dit certificaat ook zelf (gratis) afdrukken via Mijn Dossier - Rijksregister , indien u over een geactiveerde eID en kaartlezer beschikt.

Indien u geen kaartlezer heeft, bestaat de mogelijkheid om er een te lenen van de ambassade, afhankelijk van de beschikbaarheid. In dat geval dient u deze in persoon op te halen en terug te brengen. Indien u een kaartlezer wilt lenen, neem dan contact met ons op via e-mail (consulate.dublin@diplobel.fed.be).

Ik ben verhuisd, hoe kan ik mijn adres wijzigen bij de ambassade?

Indien uw woonplaats binnen Ierland is gewijzigd, dient u ons via e-mail op de hoogte stellen van uw nieuwe adres. Voeg ter controle een bewijs van het nieuwe adres bij de e-mail (in pdf). Dit kan een factuur zijn of andere recente correspondentie van officiële aard waarop uw naam en adres vermeld staan. Indien u naar een ander land verhuist, moet u contact opnemen met de ambassade of het consulaat(-generaal) dat verantwoordelijk is voor uw nieuwe verblijfplaats.

Ik keer terug naar België, hoe schrijf ik me uit bij de ambassade?

De consulaire dienst van een ambassade kan uw status niet aanpassen wanneer u terugkeert naar België. U dient zich na terugkeer in te schrijven bij de gemeentediensten van uw Belgische adres om uw nieuwe situatie te regulariseren.

Het is niet nodig om u uit te schrijven bij de ambassade. Wanneer u zich inschrijft bij een Belgische gemeente wordt men automatisch uit onze registers geschrapt.

Welk adres is gekoppeld aan mijn Belgische identiteitskaart?

Voor Belgen in het buitenland is het adres op de chip van de Belgische identiteitskaart (eID) beperkt tot het land van verblijf en de ambassade/het consulaat van inschrijving.

De locatie op de chip van de eID is enkel ontworpen voor de lengte en structuur van adressen in België, en niet voor adressen in het buitenland.

Een adreswijziging op de chip van de eID kan niet vanop afstand gebeuren. De kaart moet fysiek in een kaartlezer op een BELPIC-terminal worden gestoken.

Ik heb mijn Belgische identiteitskaart gekregen via mijn gemeente in België voor mijn verhuizing naar Ierland. Is deze kaart nog geldig?

Een Belg die voor een periode van meer dan drie maanden naar het buitenland verhuist, moet diens vertrek melden aan diens gemeente. Indien uw verblijf in het buitenland niet langer dan 12 maanden duurt, kan u ervoor kiezen om u te registreren als 'tijdelijk afwezig'. In dat geval blijft u verbonden aan uw gemeente in België. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie over deze procedure.

Wanneer u definitief uit België vertrekt, zal de gemeente u afschrijven en het adres op de chip wijzigen in “vertrek naar het buitenland”. De kaart en de bijhorende attesten blijven in dat geval geldig, ook zonder verdere inschrijving.

Indien de gemeente vermoedt dat een persoon niet meer in hun gemeente woont, kunnen zij deze persoon van ambtshalve afschrijven. In dat geval wordt de identiteitskaart geannuleerd. Een geannuleerde kaart is nog bruikbaar als identiteitsdocument in het buitenland, maar kan niet meer digitaal gebruikt worden.

Een adreswijziging op de chip van de eID kan niet vanop afstand gebeuren. De kaart moet fysiek in een kaartlezer op een BELPIC-terminal worden gestoken.

ITSME

Waarom werkt de Itsme-app niet meer sinds ik naar het buitenland ben verhuisd?

Bij het aanmaken van een itsme account is een Belgisch adres vereist.

Als u bent ingeschreven bij een Belgische ambassade of beroepsconsulaat, zou u normaliter het adres van de ambassade moeten kunnen invoeren als uw adres. Dit zou door Itsme moeten worden herkend als een Belgisch adres. Op deze manier zou een itsme account aangemaakt moeten kunnen worden.

Met betrekking tot het gebruik van itsme is het belangrijk op te merken dat itsme geen product is van de Belgische overheid, maar van de Belgische bankensector.

Belgische banken zijn verplicht om het adres van hun klanten bij te houden en hebben deze adresverplichting ook geïntegreerd in itsme. In tegenstelling tot het gebruik van eID en andere Belgische digitale sleutels waarbij geen adresvoorwaarde of verificatie vereist is.

U kunt u bij Belgische administratieve diensten ook aanmelden met de kaartlezer en geactiveerde eID in plaats van met itsme.

AKTEN/LEGALISATIES

Ik moet een notariële akte ondertekenen vanuit het buitenland, kan de ambassade tussenbeide komen?

Binnen de Europese Unie zijn Belgische ambassades en consulaten niet bevoegd om tussen te komen in notariële akten.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om notariële akten vanop afstand te ondertekenen met behulp van een geactiveerde eID en een kaartlezer.

Indien u niet over een kaartlezer beschikt, bestaat de mogelijkheid om er een te lenen van de ambassade, mits beschikbaarheid. In dat geval moet u de kaartlezer in persoon ophalen en terugbrengen. Indien u een kaartlezer wenst te lenen, kan u ons hiertoe via e-mail contacteren (consulate.dublin@diplobel.fed.be ).

Kan ik mijn handtekening op de ambassade laten legaliseren?

U kan uw handtekening laten legaliseren op de ambassade. U kan hiertoe een afspraak maken via e-appointment.

Let op, wij legaliseren alleen de handtekening zelf (bij persoonlijke verschijning na het maken van de afspraak, met paspoort of identiteitskaart, tegen betaling van 20€): wij geven dus geen commentaar op de inhoud van het te ondertekenen document.

Indien het gaat om de ondertekening van een notariële akte, kan dit niet door onze diensten worden gedaan. Aangezien wij binnen de EU gevestigd zijn, moet u in dat geval contact opnemen met een lokale advocaat/notaris in het land waarin u zich bevindt.

Ik heb een uittreksel uit mijn Belgische strafregister nodig

Als u in het buitenland woont en een uittreksel uit het Belgische strafregister nodig heeft, moet u een persoonlijke aanvraag per e-mail sturen naar: Federale Overheidsdienst Justitie - Centraal strafregister - strafregister@just.fgov.be

Gelieve de volgende zaken te vermelden in uw aanvraag:

  • uw naam en voornaam
  • uw adres
  • uw geboortedatum en -plaats
  • de reden van uw aanvraag

U kunt ook een scan (pdf) van uw identiteitskaart of paspoort bijvoegen (niet verplicht). Het uittreksel uit het strafregister wordt gratis verstrekt.

Alle verdere informatie over uittreksel uit het Strafregister.  

RIJBEWIJS 

Mijn rijbewijs is verlopen, hoe kan ik dit verlengen?

Belgische ambassades zijn niet bevoegd voor rijbewijzen. Bijgevolg kunnen rijbewijzen niet verlengd worden door de ambassade.  U dient uw rijbewijs te verlengen in het land waar u woont.  U kan een attest van uw Belgisch rijbewijs verkrijgen in de gemeente waar u het laatst ingeschreven was.

Gedetailleerde informatie over rijbewijzen in Ierland